Poznański konkurs w jedzeniu pączków na czas rozstrzygnięty

Poznański konkurs w jedzeniu pączków na czas rozstrzygnięty

XIII Mistrzostwa Poznania w jedzeniu pączków na czas okazały się szczęśliwe dla Piotra Frąckowiaka. W tym roku zjadł on 10 pączków w czasie 7 minut i 5 sekund.  Tym samym, rekord Mistrzostw (4 minuty, 12 sekund) ustanowiony właśnie przez niego przed 6 laty zostaje niepobity.

W konkursie wzięło udział 100 ochotników. Oprócz Piotra Frąckowiaka na podium stanęli:

II miejsce – Zbigniew Cybulski (7’11”),

III miejsce – Tomasz Judkowiak (7’15”).

Nagrodą były m.in. karnety do centrum fitness oraz karnety na Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Mistrzostwa, jak co roku przed Tłustym Czwartkiem, zorganizował Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu wspierany przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu, Urząd Miasta Poznania oraz Międzynarodowe Tragi Poznańskie.

 

 

Previous Prace Fridy Kahlo w Poznaniu - pierwsza i jedyna wystawa w Polsce
Next POLICJANT W CZASIE WOLNYM OD SŁUŻBY ZATRZYMAŁ SPRAWCĘ KRADZIEŻY

Może to Ci się spodoba

Poznań 0 Comments

Wysokie stężenie pyły PM 10 w Poznaniu

W stolicy i na południu kraju poziom smogu osiągnął stan alarmowy. W Poznaniu stężenie pyłu PM 10 przekroczyło poziom dopuszczalny. Szczególnie niekorzystne wskazania dotyczą okolic stacji pomiaru przy ul. Dąbrowskiego.

Wielkopolska na Sygnale 0 Comments

Swarzędz – Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie tragicznego wypadku na terenie ETC Swarzędz

27 czerwca na terenie ETC w Swarzędzu doszło do śmiertelnego wypadku przy pracy. Ofiarę przygniotły szyby, które spadły z samochodu. Tragedia rozegrała się podczas rozbiórki sklepu. Śledztwo wszczęła Prokuratura Rejonowa

Poznań 0 Comments

Poznań – pożar w gospodzie Młyńskie Koło

Dziś około godz. 10:00 zauważono gęsty dym wydobywający się z dachu restauracji. Całkowicie drewniana konstrukcja budynku była przyczyną bardzo szybkiego rozprzestrzeniania się ognia. Mimo, że do akcji włączyło się 17

0 Comments

Brak komentarzy!

You can be first to comment this post!

Zostaw odpowiedź